Vzglavniki in alergije


Avstralski Nacionalni svet za astmo ( The National Asthma Council of Australia – NAC ) ne priporoča kakršne koli posebne vrste vzglavnika za tiste, ki trpijo za astmo in alergijami.

                                                


Vendar pa predlagajo, da oblečete vzglavnik (kot tudi vašo vzmetnico in odeje) s posebej izdelano posteljnino, ki je odporna na prah. Te prevleke popolnoma zajamejo vzglavnik, da se zmanjša kakršni koli stik s pršicami in jih je mogoče tudi oprati.

 

Najprimernejši material za alergike je poliester ali spominska pena. To so umetni materiali, ki so tudi pralni.

V kolikor želite imeti vzglavnik iz naravnega materiala in antialergijski, vam svetujemo nakup svilenega vzglavnika.

 

Tudi tencel, material pridobljen iz lesnih vlaken je naravni material in je tudi pralen. Zaradi tega primeren tudi za alergike.

NAC priporoča pranje teh prevlek vsaj na dva meseca, da se preprečijo kakršne koli težave.

Vzglavnik, kot na primer tisti s poliestrskim polnilom, ki se lahko opere v stroju v vroči vodi (več kot 55 º C), da se uničijo pršice in operejo drugi alergeni, je lahko tudi koristen.

 

Oglejte si ponudbo antialergijskih vzglavnikov TUKAJ.

 

 

AD Vita, podjetje za trgovino, gostinstvo, storitve in komunikacije, d.o.o. Skrajšano ime: AD Vita d.o.o.
Naslov: Stari trg 33, 3210 Slovenske Konjice | Telefon: 03 757 14 40 | Fax: 03 757 14 43 | Elektronski naslov: info@advita.si
Transakcijski račun št. : 0600 0095 4615 420, odprt pri Banki Celje d.d. | Identifikacijska številka: SI 50048899 | Matična številka: 2129787
Odgovorne osebe podjetja: Andrej Podgoršek ( andrej.podgorsek@zdrav.si ) | Damjan Ratajc ( damjan.ratajc@zdrav.si)
Podjetje je vpisano na Okrožnem sodišču v Celju, pod številko 10854900. Podjetje je zavezanec za DDV. Cene so v EUR in vsebujejo DDV.